Zoek

Nieuws

Start strandopleidingen

Jaarlijks worden er verschillende cursussen georganiseerd om cursisten op te leiden om strandwacht te worden. Ook dit jaar zijn de cursisten alweer begonnen met deze opleidingen. De jeugdcursussen hebben de eerste drie lessen achter de rug. De Lifeguard en Senior Lifeguard opleidingen hebben de twee theorielessen en eerste echte cursusavond ook gehad.

De cursisten leren in de eerste jaren vooral het strandwerk zoals de lijnreddingen en zwinafzoeken en naarmate ze ouder worden komen er steeds meer leuke en leerzame dingen aan bod. Zo wordt de communicatie over de portofoons meestal bij Jeugdstrandwacht 2 geïntroduceerd en leren de kinderen bij Jeugdstrandwacht 3 te varen in een handgasbootje. Ook wordt er in deze jaren al gewerkt de conditie van de kinderen door middel van het zwemmen in de zee in meerdere weersomstandigheden.

Vanaf 15 jaar mag je je ook aanmelden voor de Lifeguard opleiding waar ze alles leren wat nodig is om een volledig zelfstandige strandwacht te worden. Om aan deze cursus te mogen starten moeten ze wel in bezit zijn van een geldig EHBO-diploma. De praktijklessen van deze cursus zullen vooral gericht zijn op het zelf draaien van een wachtdag. En daarnaast moeten ze zelf ook een stageweek meelopen om ervaring op te doen als Lifeguard.

Als je na al de strandopleidingen en je schipper opleiding dan nog verder wilt in het leren kan je starten met de opleiding voor coördinerend strandwacht, de commandant. In deze cursus staat dan het leiding en sturing geven centraal. Ook bij deze lessen moet je een aantal stagedagen lopen zodat je kan zien hoe het er in het echt aan toe gaat.

De cursussen worden op verschillende dagen en op een verschillende posten gegeven. Ook zijn er voor elke cursus verschillende eisen aan leeftijd. Ben je geïnteresseerd of wil je jezelf graag opgeven voor een van de cursussen dan kan je hier meer informatie vinden op

Voor vragen kan je altijd een e-mail sturen naar: soc@krb.nl

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Zoeken

Volg ons op

Zoeken