Zoek

Kinderen: verlies ze niet uit het oog

Bent u uw kind kwijt geraakt op het strand?
Twijfel dan niet en bezoek de strandposten om hiervan melding te maken.
Zorg er in dit geval wel voor dat er iemand op de plek blijft waar u uw kind voor het laatst heeft gezien.
U kunt ook bellen naar de strandpost: Noordpost: 071-4027999Kinderen die verdwalen, worden opgevangen op de strandposten.

Op zo’n moment hijst de reddingsbrigade op hun posten een vlag met een vraagteken erop.
Die geeft aan dat er een kind bij de strandpost aanwezig is.

Op de strandposten en bij diverse strandpaviljoens kun je een gratis polsbandje ophalen.
Schrijf hier je mobiele telefoonnummer op zodat je gebeld kunt worden als je je kind uit het oog bent verloren.

Uitleg vlaggen, borden en polsbandjes

Verdwaalpalen

Om kinderen te helpen bij het oriënteren, staan op het strand blauwe borden met afbeeldingen van onder andere een zeilboot, strandbal of ijsje. Ieder strandvak heeft een eigen afbeelding. Wijs je kind bij welk bord je zit.

Tips

Op een mooie dag zijn er veel ouders met kinderen op het strand aanwezig. Het kan gebeuren dat zij elkaar uit het ook verliezen. Enkele tips om elkaar niet kwijt te raken en elkaar snel te vinden zijn:


1* Doe een armband of ketting om met het telefoonnummer van je ouders. Of haal een gratis polsbandje bij een strandpaviljoen of op één van de posten van de reddingsbrigade.


2* Spreek met je ouders een plaats af die je zelf herkent en ga daar naartoe als je je ouders kwijt bent en wacht tot ze je daar komen ophalen.


3* Als je je ouders kwijt bent of je kan de afgesproken plek niet vinden loop dan naar een strandpaviljoen en vraag aan de mensen die daar werken of zij jouw ouders of de Katwijkse Reddingsbrigade willen bellen. Aan andere mensen vragen of zij willen bellen kan natuurlijk ook.

Strandinfo App

Download de strandinfo app hier.

De Katwijkse Reddingsbrigade werkt in het operationele gedeelte onder de naam Lifeguard Katwijk. Dit om de internationale aard van ons werk goed te uiten.

STRANDPOSTEN
De KRB beschikt over 2 nieuwe posten die in de zomer fulltime worden bemand door 11 mensen voor het uitvoeren van diverse taken zoals uitkijk zitten, patrouilleren, hulpverlenen, en vermiste kinderen terugbrengen bij hun ouders.

Zoeken