Zoek

Nieuws

Versoepelingen coronamaatregelen

In de persconferentie van vrijdag 18 juni jl. is bekend gemaakt dat we, per 26 juni, mogen stoppen met alle maatregelen, op de 1,5 meter afstand na. Positief nieuws waar we naar uitgekeken hebben, met name binnen het werk van de KRB. Dan zijn sommige maatregelen toch niet altijd even praktisch uitvoerbaar. Vanwege deze ruime versoepelingen, zullen we deze ook geheel doorvoeren binnen de KRB.

We houden (alleen nog) 1,5 meter afstand van elkaar.

Dit samen met de bekende basisregels van handen wassen/desinfecteren bij binnenkomst van de gebouwen en bij klachten thuis blijven en laten testen. We vertrouwen erop dat een ieder zich aan deze enkele maatregel houdt en daarin zijn/haar eigen verantwoordelijkheid neemt.

Voor de operationele inzet (tijdens acties, of patrouille varen/rijden etc.), oefeningen en cursussen is er een uitzondering op de 1,5 meter. Gezien de werkzaamheden en uitvoerbaarheid is dit niet altijd te realiseren. Ook daarin een ieders verantwoordelijkheid om bij klachten thuis te blijven.

Tot slot willen we benadrukken dat we elkaars mening moeten respecteren als het om de maatregelen gaat. Maak het bespreekbaar als jij, ook tijdens een oefening o.i.d. toch graag een mondkapje draagt of wat meer rekening wilt houden met de afstand. Meld dit bij de commandant/leiding oa. Het moet niet zo zijn dat iemand zich niet veilig voelt, dus geef het aan!

Het bestuur

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Zoeken

Volg ons op

Zoeken