Zoek

Persbericht

Katwijkse Reddingsbrigade ontvangt Koninklijke Erepenning voor haar 100-jarig bestaan

Katwijk aan Zee, 3 juli 2023

 

Zaterdag, op 1 juli 2023, heeft de Katwijkse Reddingsbrigade de Koninklijke Erepenning ontvangen van Burgemeester Cornelis Visser tijdens een speciale toespraak na afloop van een indrukwekkende demonstratie van Search and Rescue (SAR). Deze erkenning markeert het 100-jarig bestaan van de reddingsbrigade, die dit jaar wordt gevierd.

 

In aanwezigheid van enthousiaste toeschouwers die de SAR-demonstratie bijwoonden, sprak Burgemeester Cornelis Visser vol lof over de buitengewone toewijding en opmerkelijke prestaties van de Katwijkse Reddingsbrigade gedurende de afgelopen eeuw. Hij benadrukte de vitale rol die de brigade vervult in het beschermen van de kustlijn van Katwijk en het redden van mensen in noodsituaties. Als blijk van diepe waardering en erkenning voor hun voortdurende inzet en toewijding, overhandigde de burgemeester de Koninklijke Erepenning aan de reddingsbrigade.

 

Het 100-jarig jubileum van de Katwijkse Reddingsbrigade is een mijlpaal die zowel de geschiedenis als de toekomst van de organisatie belicht. Al een eeuw lang zijn de vrijwilligers van de brigade dag en nacht paraat om te helpen en de veiligheid van strandgangers te waarborgen. Hun professionaliteit, moed en vastberadenheid hebben de brigade gemaakt tot wat zij vandaag de dag is: een waar symbool van veiligheid en vertrouwen voor de lokale gemeenschap.

 

Met grote trots en dankbaarheid neemt de Katwijkse Reddingsbrigade de Koninklijke Erepenning in ontvangst. Deze bijzondere onderscheiding erkent de vele jaren van toegewijde dienstverlening aan de gemeenschap. De brigade zet zich vastberaden in voor de bescherming van strandbezoekers en het redden van levens, en zal ook in de toekomst blijven streven naar de hoogste standaarden.

Foto Koninklijke erepenning en certificaten

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Zoeken

Volg ons op

Zoeken